Hvordan folder du en skjorte?

Foldede skjorter
Hvordan folder du en skjorte?
Henrik Andersen
-
04/02/2022
-

Hvordan folder du en skjorte, så den krøller mindst muligt? Det er rart at vide, hvis du f.eks. skal ud at rejse og have den pæne skjorte med. Så du har noget at tage på, når du skal ud at spise eller til et møde. Og hvordan du folder en skjorte, får du en guide til her.

Din skjorte skal selvfølgelig være strøget, inden du lægger den sammen og kommer den i kufferten, hvis du vil undgå at skulle stryge den, inden du skal have den på. Tag evt. en bøjle med, så du kan hænge skjorten op, når du kommer frem. Det kan også være en god idé at have en skjorteholder med i kufferten, som kan bidrage med at holde skjorten helt glat og nede i bukserne, så du ser velklædt ud.

Sådan folder du en skjorte

Det første du skal gøre, er at knappe skjorten. Dernæst ligger du den på et glat, rent underlag med ryggen opad og ærmerne ud til siden. Glat alle folder ud, så skjorten ligger helt glat.

  1. Fold den ene side af skjorten ind mod midten af skjorteryggen, så ærmet ligger på tværs af skjorteryggen.
  2. Fold ærmet diagonalt ned ved skulderen, så ærmets lange kant kommer til at flugte med folden, du lige har lavet.
  3. Gør lige sådan i den anden side og med det andet ærme.
  4. Fold den nederste kant på skjorten op mod kraven – evt. af to gange, afhængig af hvor meget skjorten skal fylde i længden.
  5. Ret kraven til, så den sidder perfekt.

Har skjorten ikke en lige kant forneden, er det en god idé først at folde kanten så meget op, at den bliver lige og dernæst folde den helt op til kraven. Så ser skjorten nemlig helt skarp ud.

Så er det bare at lægge skjorten pænt ned i kufferten – eller ind på hylden, hvis det er i skabet, du ønsker flot sammenlagte skjorter, der ikke krøller.

Copyright 2024 - Pilanto Aps