Hvordan skal en skjorte sidde?

Mand der tager en sjorte på
Hvordan skal en skjorte sidde?
Henrik Andersen
-
01/02/2022
-

Et af livets store spørgsmål, og som mange har en holdning til, er, hvordan skal en skjorte sidde? Skal den stoppes ned i bukserne, eller skal den hænge løst ud over bukserne? Svaret er: Det kommer an på! Læs med, og find ud af, hvornår det ene og det andet er korrekt.

Der er flere aspekter i det. Det afhænger i høj grad af anledningen – om du skal være højtideligt klædt på, eller om påklædningen gerne må være mere afslappet.

Hvordan skal en skjorte sidde til en højtidelig anledning?

Skal du se velklædt ud med et klassisk look, så skal skjorten ned i bukserne. Den skal sidde glat og stramt, og den må selvfølgelig ikke være krøllet.

Skjorten må gerne have lidt længde, så den bliver i bukserne, uanset hvor meget du bevæger dig. Har din skjorte ikke en længde eller en facon, der får den til at blive siddende nede i bukserne, så kan en skjorteholder være til stor gavn.

Hvornår må skjorten hænge løst?

En løsthængende skjorte ser både afslappet og stilet ud. En løsthængende skjorte skal helst ikke være så lang, og den må meget gerne være lige lang både for og bag. Skjorter der er beregnet til at stoppe ned i bukserne, er oftest længere bagpå, så de ikke ryger op, når du bukker dig.

Den løsthængende skjorte skal ikke bæres for formelt. Flippen må gerne være en mindre flip – f.eks. en kinaflip – og der må gerne stå et par knapper åben foroven. Du må også gerne smøge ærmerne op.

Casual eller formel

Som nævnt handler det altså meget om anledningen. Befinder du dig i en afslappet atmosfære, kan du hurtigt komme til at virke overdressed med skjorten nede i bukserne. Men er du i en mere højtidelig situation, kan du komme til at virke uprofessionel og uengageret i den løsthængende skjorte.

Copyright 2024 - Pilanto Aps