Kort guide: Sådan klæder du dig korrekt på kontoret

Kollegaer på arbejdspladsen
Kort guide: Sådan klæder du dig korrekt på kontoret
Henrik Andersen
-
15/10/2022
-

Der er ikke længere en dresscode, som du skal følge, når du er på arbejdet. Sådan gælder det i hvert fald for de fleste arbejdspladser. Alligevel er det god kutyme at komme i en ordentlig påklædning, som ikke virker sløset. Det betyder imidlertid ikke, at tøjet ikke må være behageligt.

Ofte er der ingen dresscode på kontoret

Når du er på arbejde, forventes det, at du møder op frisk og veloplagt – og det udstråler du bedst, hvis du klæder dig pænt. Der er dog ikke nogen dresscode hos de fleste arbejdspladser, selvom det ofte er en god idé alligevel at komme anstændigt klædt. Nogle arbejdspladser tillader eksempelvis ikke shorts, selvom det er sommer.

Hvis du arbejder som sælger eller andre job, hvor du repræsenterer din virksomhed, så kan der være forventninger om, at du går pænt klædt. I marketingafdelingen, hvor du primært sidder foran computeren, er et par jeans og en trøje ofte passende, da du ikke behøver at være overdressed.

Sådan klæder du dig som nyansat

Det kan være svært vide, hvordan du skal klæde dig, hvis du er nyansat, og her bør du derfor starte med at gøre mere ud af din påklædning, end hvis du har været der i lang tid. På den måde er du sikker på, at din fremtoning ikke virker sløset, og det vil garanteret have en positiv effekt på ledelsen og dine kollegaer.

Du skal dog passe på, at du ikke ender med at være overdressed. Du skal derfor ikke troppe op i jakkesæt, men det er helt okay, at du tager en skjorte på, når det er din første arbejdsdag. Supplér eventuelt skjorten med et par performance pants, hvis du vil være sikker på, at din påklædning er fin, uden du skal gå på kompromis med komforten.

Herudover er det en god idé at tænke over helheden, når du klæder dig på. Sørg for, at det tøj, du bærer, fungerer sammen – og overvej derfor faktorer som farve, materiale og formalitet. Tilpas dig efter arbejdspladsen, så du også bærer skjorte, hvis alle andre gør det. Det samme gør sig naturligvis også gældende i den modsatte retning.

Foretrækker du at bære skjorte, så kan du også overvej at investere i en skjorteholder.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!